Zelf aan de slag met de keuken

Tijd om de keuken in een nieuw jasje te steken? Hiervoor is het niet nodig om een splinternieuwe keuken aan te schaffen. Door wat kleine aanpassingen in de huidige keuken, ziet deze er snel weer uit als nieuw. Dé blikvanger van je woning en dat in een korte tijd; hoe doe je dat? In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan met het opfleuren van de huidige keuken.

#1 Wat zijn je wensen?
Voordat je aan de slag gaat met klussen in de keuken, is het verstandig om je wensen in kaart te brengen. Doe inspiratie op via websites als Pinterest en VT wonen, struin langs de winkels op de woonboulevard en schrijf je in voor nieuwsbrieven van keukenspecialisten. Maak vervolgens een moodboard door stijlen, kleuren, meubels en inrichten die je aanspreken, uit te knippen uit tijdschriften. Bedenk ook welke keukenapparatuur je graag in je keuken ziet en aan welke functionaliteiten de keuken moet voldoen. Heb je een partner? Doe dit dan samen zodat jullie allebei enthousiast zijn over de keuken van jullie toekomst!

#2 Nieuwe keukenkastjes in de keuken
De stijl en uitstraling van je keuken wordt onder andere bepaald door de look & feel van je keukenkastjes. Zijn deze gemaakt van licht eikenhout en wil je graag een industriële look creëren in je keuken? Of bladderen de keukenfrontjes van je keuken af en is een moderne, design keuken je droom? Overweeg dan om nieuwe keukenkastjes te plaatsen of de huidige keukenfronten te vervangen. Doe je dit voor de onderkasten, dan is ook het vervangen van de bovenkast keuken aan te raden om zo eenheid en rust te creëren in de keuken. Met nieuwe keukenkasten of keukenfrontjes krijgt je keuken in korte tijd een geheel nieuwe uitstraling.

#3 Het werkblad vervangen?
Naast het vervangen van de keukenkastjes, is een nieuw werkblad dé toevoeging om het nieuwe jasje compleet te maken. Bij de keuze voor een nieuw werkblad in de keuken is het belangrijk om te kijken naar het materiaal en de uitstraling van het blad. Niet elk materiaal is even eenvoudig schoon te krijgen en het matchen van het werkblad met de keukenkastjes is dé manier voor een fantastische en stijlvolle keuken.