Waar zet je een stalamp het beste neer?

Verlichting bepaalt in grote mate de uitstraling van je woning. Het is daarom belangrijk de juiste combinatie van lampen te gebruiken in je inrichting. Dankzij de ene lamp wordt de eettafel goed verlicht, dankzij een andere lamp kun je ’s avonds ontspannen een boek lezen en weer een andere lamp zorgt voor een warme, gezellige sfeer. Maar waar kun je een stalamp dan voor gebruiken? En waar zet je een stalamp het beste neer?  

Een stalamp, ofwel vloerlamp, is multifunctioneel. De meeste stalampen hebben een flexibele kap en/of hals, waardoor je hem naar wens kunt verstellen. Stalampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo vind je er altijd een die in jouw interieur past. Je kunt deze lampen hierdoor ook gebruiken voor meerdere toepassingen. Hieronder geven we een handig lijstje van plekken waar je een stalamp het beste neer kunt zetten.

Naast een bureau

Een stalamp doet prima dienst als bureaulamp of werklamp. Doordat je de lamp niet op het bureau hoeft te plaatsen, bespaart dit je ruimte. Kies hierbij voor een stalamp met een flexibele hals, zodat je de hoeveelheid licht naar wens kunt aanpassen.

Bij een fauteuil of bank

Plaats een stalamp naast een fauteuil of bank en voilà: je hebt een handige leeslamp! Er zijn ook stalampen met twee verschillende soorten verlichting: een lampenkap die naar boven gericht is én een flexibele hals die je naar wens op je boek kunt richten. Zo heb je sfeerverlichting en functionele verlichting in één.

In de hoek

Stalampen kun je goed gebruiken om donkere hoeken te verlichten. Omdat deze lamp veel aandacht trekt, kun je hier een ware eyecatcher van maken met een decoratieve lamp. Let op dat de verlichting niet te fel is, zo creëer je een warme sfeer.

Een extra toepassing van een stalamp is als kamerverlichting. Hiervoor zijn booglampen een prachtige oplossing. Dit zijn stalampen met een lange hals, waardoor je de lamp bijvoorbeeld over de eettafel of zithoek kunt laten schijnen.

Extra tip: kies voor een lamp die qua stijl goed aansluit in je interieur. Heb je een accentkleur in je woning? Laat deze dan terugkomen in de lamp.