Uw open haard makkelijk gebruiken met een haardset

U bent de gelukkige eigenaar van een prachtige open haard in uw huis. Vooral tijdens de koude herfst- en winterdagen komt de open haard goed van pas om weer heerlijk op te warmen. Bij binnenkomst thuis van een koude winterdag, is het opstoken van de open haard een uitstekend idee. Nadat u de open haard heeft opgestoken, hoort u na een tijdje de houtblokken heerlijk knisperen en begint het vuurtje lekker te lopen. Wat past er nou nog precies goed bij zo’n open haard? Een handige haardset om uw open haard perfect te kunnen gebruiken.

Een haardset is een verzameling van verschillende gereedschappen om uw open haard makkelijk te gebruiken. De Duitse producent Goldmanns, is een van de bekende merken als het gaat om haardsetten. Zij zijn voornamelijk bekend van de krokodillentang: een tang voor de open haard, die lijkt op de bek van een krokodil. Maar naast deze praktische tang, verkopen zij ook een volledige haardset, inclusief krokodillentang.

De haardset van Goldmanns bestaat uit vijf verschillende onderdelen: de krokodillentang, een bezem, een schep, een schuifhaak en een vuurpook. De krokodillentang wordt voornamelijk gebruikt om nieuwe blokken in de open haard te leggen, maar ook om deze te herpositioneren. Door de speciale constructie, is de krokodillentang zeer licht qua gewicht, maar kan het wel zozeer zware objecten grijpen. Hierdoor kunt u zeer gemakkelijk de tang met een hand bedienen. Het schepje en de bezem kunnen gebruikt worden om de open haard weer vrij te maken van as. Tevens kan de schuifhaak gebruikt worden om resterend as en overige restanten bij elkaar te schrappen. De vuurpook is een handige pook, die vooral gebruikt kan worden om het vuur weer aan te wakkeren en blokken hout beter neer te leggen.

Al deze onderdelen zijn geproduceerd uit hoogwaardig staal en bevatten een speciale coating van metaal. Deze coating zorgt ervoor dat de tools in open vuur kunnen komen, zonder te beschadigen. Met name hierdoor kunt u jarenlang met veel plezier gebruik maken van uw haardset. Daarnaast is het ook een erg leuk om dit cadeau te geven aan familie of vrienden, omdat het ook een erg praktisch product is.

Bent u benieuwd naar deze haardset en wilt u een aanschaffen? De Goldmanns haardset is online verkrijgbaar bij een aantal aanbieders. De adviesprijs ligt rond de €149,- en dit is vaak inclusief verzendkosten.