Tuintrends van 2018

Grote kans dat je waarschijnlijk nog niet bezig bent met het (her)inrichten van je tuin, maar nu de feestdagen er aankomen is het misschien handig om even de tuintrends van 2018 te bestuderen. Wellicht biedt het inspiratie voor een leuk kerstcadeau of gaat het toch prikkelen om al aan de slag te gaan in je eigen tuin.

  1. Materialen en vormen

Het wordt al steeds meer gebruikt, maar in 2018 zal je nog meer robuust staal en natuurlijke materialen, zoals natuursteen, marmer, teakhout en riet, zien in tuinmeubelen en woonaccessoires. De vormen zijn ook al lichtelijk aan het veranderen. We zien steeds meer ronde of ovale tafels, wat de strakke lijnen in de tuin breekt. Dit zorgt voor meer sfeer.

  1. Trendkleuren

Bruin en wit worden in het komende jaar het nieuwe zwart. Veel tuin- en loungesets zijn al verkrijgbaar in deze kleuren. Wit gaat goed samen met natuurlijke en felle kleuren. De felle kleuren worden vaak gebruikt voor de accessoires. Denk hierbij aan vaasjes, kandelaars, kleedjes en kussens.

  1. Tuinstijlen

De industriële trend is al een tijdje bekend in de interieurwereld, maar ook in de tuin worden deze materialen steeds meer gebruikt. Het geeft de tuin een rauwe look en het zorgt er voor dat de tuin echt een verlengstuk wordt van het huis. Ook komen er steeds vaker hand-made producten terug in de tuin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan potten, vazen en bakken.

  1. Leefgenot

2018 zal in het teken staan van het leefgenot en dat zullen we ook terugzien in de tuin. Mensen willen meer ontspannen en buiten zijn en daarom zal er meer worden geïnvesteerd in een buitenruimte zoals een buitendouche, sauna of tuinhuis. Ook het samenzijn met vrienden en familie kan plaatsvinden in de tuin door middel van de juiste tuinmeubelen. Met de buitenkeuken maakt de zomerse barbecue plaats voor culinaire mogelijkheden.

Ben jij klaar voor 2018?