Tuinafscheidingen – veel leuke en sfeervolle opties voor een mooi afgewerkte tuin

Of je nu kinderen en/of huisdieren heb die je in de buurt wilt houden, of gewoon gesteld bent op je privacy, een mooie afwerking van je tuin is iets waar je veel waarde aan kan hechten. Je kijkt er immers zo’n beetje elke dag tegenaan. Een schutting, een heg, een mat – er zijn veel opties om je tuin op een mooie manier af te werken en te scheiden van de rest. Voordat je zomaar een keuze maakt op basis van wat populair is, of wat je buurman het liefste heeft, is het waardevol om eens te kijken naar alle opties – ongetwijfeld zijn er afscheidingen waar je nog niet in eerste instantie aan had gedacht.

Hekwerken
Hekwerken, zeker stalen, vallen onder de meest stevige / stormbestendige vormen van tuinafscheidingen. Daarnaast zijn er met hekken veel opties om op een sierlijke manier je tuin af te scheiden.

Schuttingen
Een populaire vorm om je tuin af te scheiden is een houten schutting. Deze zijn vaak visueel dichter dan hekken. Voordeel is dat je er leuke bloemen/planten kan aanhangen en tegenop kan laten groeien. Naast houten schuttingen zijn er echter ook andere materialen, zoals betonnen schuttingen.

Heggen
Heggen zijn uiteraard de meest natuurlijke vorm. Heggen zijn diervriendelijk, natuurvriendelijk, en vaak een vrij goedkope optie. Wel vergen heggen veel onderhoud.

Matten
Een minder voorkomende optie, maar zeker één om te overwegen, zijn (uitrolbare) matten (zie de afbeelding). Matten zien er natuurlijker uit dan schuttingen. Je kan ze dan ook laten begroeien. Er zijn veel verschillende soorten materialen en looks op het gebied van tuinmatten.

Schermen
Tuinschermen zijn een afscheidingsvorm die lijkt op schuttingen, en zijn ze ook vaak van hout. Het zijn stukken tuinafscheiding die met omhoogstaande palen ertussen aan elkaar vastzitten. In deze stukken kan er gevarieerd worden tussen dichte houten planken, gevlochten takken, en nog veel meer, zoals meer open figuren. Ook hiervoor geld dat verschillende materialen mogelijk zijn. Er zijn zelfs uitschuifbare tuinschermen, mocht je hier behoefte aan hebben.

Voor een mooi aanbod aan verschillende tuinafscheidingen, zie deze link 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren