Stoelen en banken, hoe maak je de juiste keuze

Het inrichten van een woonkamer bestaat voor een deel uit de vaste elementen zoals het kiezen van de vloer en de kleur. Een ander deel is afhankelijk van de losse elementen zoals de meubels en de verlichting die je kiest. Het is wel belangrijk dat alle elementen goed op elkaar aansluiten. Dit maakt het daarom ook heel belangrijk dat je de juiste stoelen en banken kiest voor je woonkamer. Hoe ga je te werk om dat voor elkaar te krijgen? Het beste wat je kunt doen is in ieder geval deze tips volgen.

Begin bij het materiaal
Denk in de eerste plaats goed na over het materiaal waarvan de meubels zijn gemaakt. Je kunt een leren bank wel heel aantrekkelijk vinden, maar past leer wel bij de kleuren die je hebt uitgekozen voor je muren en vloeren. Heb je bijvoorbeeld natuurlijke materialen genomen voor een landelijke inrichting of ben je meer uitgegaan van ruw materiaal voor een industriële look? Dit is belangrijk om je te beseffen. Stof kan soms heel mooi zijn, maar soms ook uit de toon vallen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor die leren bank die je in eerste instantie op het oog had.

Comfort
Naast goed voor het oog moeten stoelen en banken ook goed voor de rug en de nek zijn. Kijk dus altijd goed naar het model van de stoel. De kwaliteit van het geheel is zeer belangrijk. Bedenk je namelijk dat het meubilair zomaar vijftien jaar op dezelfde plek blijft staan. Dat betekent overigens direct ook dat je na moet denken over de komende vijftien jaar op interieurgebied. Ga je tussentijds iets veranderen? Denk er dan aan dat de bank daar wel in mee moet kunnen gaan. Kies daarom een ontwerp en een kleur die je als neutraal zou kunnen bestempelen wanneer je voor dit meubilair gaat winkelen.