Rolsteiger ideaal voor doe-het-zelver

Doet u ook graag klusjes? Dan is een rolsteiger voor u gemaakt! Een rolsteiger maakt het doen van klusjes veel eenvoudiger voor u. Het is namelijk gemakkelijk verplaatsbaar en misschien nog belangrijker erg veilig!

Waar kunt u een rolsteiger aanschaffen?

Het is mogelijk om een rolsteiger aan te schaffen bij een rolsteiger shop. Dit kan zowel een fysieke winkel zijn als een webshop. De keuze waar u deze wilt aanschaffen ligt bij u. Heeft u bijvoorbeeld weinig tijd dan is een webshop de ideale oplossing. Hier kunt u tevens makkelijker de verschillende soorten rolsteigers vergelijken. Wilt u daadwerkelijk het rolsteiger zien? Dan is het een verstandige keuze om naar een fysiek winkel te gaan.

Wat zijn de voordelen van een rolsteiger?

Het hebben van een rolsteiger biedt voornamelijk gemak. U hoeft niet meer telkens de trap op en af te gaan met een grote hoeveelheid spullen. Vanaf nu kunt u gemakkelijk deze spullen laten staan en het rolsteiger verplaatsen in plaats van uw spullen. Tevens kunt u nu zelf klussen gaan uitvoeren, waar u waarschijnlijk normaal gesproken iemand voor moet inhuren. Voorbeelden hiervan zijn het wassen van uw ramen.

Kostenbesparend

U kunt bij de aanschaf van een rolsteiger ook bepaalde kosten drukken. Als u het verstandig aanpakt is het zelfs mogelijk om de aanschafwaarde voor uzelf te drukken. Dit kan heel simpel door het rolsteiger te delen met de buren of uw familie. Daarnaast is hoeft u bepaalde mensen niet meer in te huren voor klussen, zoals eerder is aangeven. Dit is echter ook kostenbesparend.

Veiligheid voorop

Voor het opbouwen van rolsteiger is sinds begin 2018 een nieuwe regeling. Het is niet meer toegestaan om zonder bescherming tot de heup te werken op een rolsteiger. Dit zorgt er dus voor dat niet alleen in de bouw, maar ook voor de doe-het-zelver extra veiligheid wordt geboden. Het niet volgen van deze nieuwe regels kan u op een boete komen te staan.

De vakbond doet er dus alles aan om uw veiligheid altijd voorop te stellen!