Oosterse lampen in een Nederlands klimaat

Door onze multiculturele samenleving kennen we bijna geen echte Nederlandse stijl meer. De meeste stijlen zijn gecombineerd met die van andere culturen. Er wonen zoveel verschillende culturen in ons land en daarnaast zijn Nederlanders nou eenmaal wereldreizigers waardoor veel stijlen meegenomen worden naar ons kleine landje. En daar is niets mis mee want er valt heel leuk te combineren met al die verschillende stijlen. Een zo een bekende stijl is de Oosterse stijl. Deze kun je bijna overal in Nederland wel terugvinden dus je hoeft daarvoor niet naar een ander land. Deze stijl brengt een hele warme en gezellige sfeer met zich mee, eentje met veel kleur. En die passen weer heel goed bij diverse inrichtingen. Want door de vele oosterse accessoires die er zijn hoef je niet helemaal over op de oosterse stijl. Een bekende accessoire is de oosterse lamp.

Uitgelicht: Ghalia Oosterse lampen

De keus in het creëren van sfeer

Nederland is niet een land waar je in de woonkamer een Tl-buis hebt hangen zoals je die ziet hangen in kantoren of klaslokalen. Wij houden van het hebben van een gezellige sfeer en die creëren we met name door het hebben van lampen. Je kunt sfeer creëren door een bepaalde lamp in de fitting te doen maar sfeer zie je alleen als je de lamp aanzet. De oosterse stijl brengt zoals gezegd wel die warmte met zich mee, ook als de lamp uitstaat. Daarin kun je je onderscheiden in de volgende categorieën:

  • Oosterse lampen met kleurrijk mozaïek
  • Filigrain desgins

 
Mozaiek lampen

Dit zijn lampen in diverse vormen die heel veel kleur bevatten en daardoor een gezellige oosterse uitstraling geven. Ze zijn gemaakt van glasmozaïek gebaseerd op de stijl uit bijvoorbeeld India of Turkije. De meeste lampen worden met de hand gemaakt waardoor ze allemaal uniek zijn. De patronen en kleuren verschillen van elkaar. Je kunt ze in diverse modellen aanschaffen, zorg dan wel dat ze in het geheel van je interieur passen en niet wegvallen. Dat kun je verhelpen door er meerdere aan te schaffen.

Aanbevolen: Ghalia oosterse hanglampen

Filigrain lampen

Deze zijn gemaakt van verschillende materialen van bijvoorbeeld metaal. Het metaal is bewerkt met kleine geperforeerde gaatjes waardoor het lichteffect een mooie sfeervolle ambiance veroorzaakt in de ruimte. Er zijn verschillende modellen te krijgen zoals een bolvorm met open onderkant, hanglamp in druppel vorm die in combinatie met twee of drie een leuk effect geven of een eettafel hanglamp die aan de onderkant open is zodat de lichtval op de eettafel valt. De lampen zijn in vrijwel alle interieurs te matchen omdat het over het algemeen neutrale kleuren zijn waarin de lamp gemaakt wordt.