Meubels en decoratie

Qua het kopen van decoratie en meubels heb je erg veel keuze. Er zijn heel veel verschillende combinaties te maken en elke combinatie is weer anders. Het wordt daarom steeds moeilijker om de juiste meubels en of decoratie uit te kiezen, dit omdat het aantal meubels en of decoratie artikelen alleen maar groeit. Niet alleen de vorm van de artikelen veranderen maar ook de kleuren en of stof waarvan het gemaakt wordt, hierdoor kun je erg veel combinaties maken. Het voordeel van dat de keuze zo groot is dat er vaak wel een paar artikelen zijn die jij erg mooi vindt, waardoor het zoeken naar een bepaalde meubel die jij graag wilt makkelijker gemaakt wordt.

Eén van de opkomende trends is de industriële look die vandaag de dag regelmatig wordt gehanteerd in woonruimtes. Denk hierbij aan meubels zoals een industriële tv kast en een industriële salontafel. Voor veel creatieve ideeën voor het inrichten van je woonruimtes raden wij jou aan om eens een kijkje te nemen op de website van MySons.

Mooie kleuren combinaties voor in de woonkamer
De kleurencombinaties voor in de woonkamer zijn in elke woonkamer anders, dit heeft te maken met het feit dat het licht inval bij elke woonkamer anders is. Los daarvan zijn er toch een aantal richtlijnen waardoor je kunt zien wat voor jouw woonkamer de juiste kleurencombinatie is. Als je bijvoorbeeld veel licht inval in huis hebt is het mooier om een wat donkere kleur te nemen dan wanneer je weinig licht hebt, als je namelijk veel licht inval hebt en je hebt een lichte kleur dan zie je de kleur alleen maar minder. Dit omdat je door het licht van buiten een nog lichtere kleur in huis krijgt, waardoor bijvoorbeeld de kleur lichtblauw weg zal gaan vallen en het dus meer op wit gaat lijken dan op de mooie kleur lichtblauw.

Bij een grote kamer is het mooier om warme kleuren te gebruiken, dit omdat warme kleuren ervoor zorgen dat de grote kamer niet zo groot aanvoelt dan dat het eigenlijk is. Bij een kleine kamer is elke kleurencombinatie leuk. Bij weinig daglicht zijn is het mooi om kleuren te gebruiken als grijs, blauw en of groen. Bij veel daglicht is het mooier om gebruik te maken van donkere kleuren zoals zwart, donkergrijs, donkerblauw et cetera.

Zelf de juiste kleurencombinatie kiezen
Het kiezen van de kleurencombinatie begint vaak bij bijvoorbeeld een bank of een vaas. Dit is dan ook jou inspiratie bron. Om de kleur van dat bijvoorbeeld vaas kies je leuke kleuren die mooi bij die kleur staan. Hierdoor krijg je een mooie combinatie kleuren die helemaal naar jou wensen zijn. Daarnaast kun je je ook nog de vraag stellen hoe groot of klein is de ruimte, hoeveel daglicht komt er binnen, vanuit welke klant komt de zon, het noorden of het zuiden, wil je een rustgevende of een activerende kleuren combinatie, deze vragen kun je je zelf allemaal stellen bij het kiezen van de juiste kleuren combinatie.