Leuke tips om je woning in te richten en veilig te houden

Een (nieuwe) woning inrichten vinden veel mensen erg leuk, vooral als alle uitgekozen meubels en accessoires mooi bij elkaar passen. Niet alleen als je een groot budget hebt is inrichten leuk, ook met wat minder geld kun je hartstikke leuke meubels en accessoires kopen. Denk aan de Ikea of de Action daar heb je voor een kleine prijs nieuwe meubels en accessoires, waardoor je huis er meteen een stuk beter uit ziet. Het assortiment van beide winkels wordt steeds groter, vooral bij de Action verkopen ze steeds meer meubels en woonaccessoires voor een zacht prijsje. Pas wel op dat je niet met een hele hoop tassen thuis komt met producten die je eigenlijk niet nodig hebt, dat is wel lastig in deze winkel.

Zorg voor een fijne sfeer in je woning

Je wilt je natuurlijk wel helemaal thuis voelen in je nieuwe woning. Zorg daarom voor een gezellige en warme sfeer thuis. Dit kun je onder andere doen door wat houten accenten toe te voegen. Denk aan een houten bijzettafel, houten eettafel of wat houtenplakjes aan de muur. Hout zorgt namelijk voor een huiselijke en warme sfeer. Een andere manier om een huiselijke sfeer te krijgen is om wat planten in je woning te zetten. Denk aan een mooie bos bloemen, maar deze zijn helaas maar tijdelijk houdbaar. Kies daarom voor planten die minder verzorging nodig hebben en langer goed blijven, tenzij je groene vingers hebt natuurlijk. Denk aan cactussen, vetplantjes, maar ook orchideeën zijn erg makkelijke planten.

Zorg voor een veilige woning

Toch zou het erg vervelend zijn als er wordt ingebroken en vreemde mensen in jouw huis zijn binnen gedrongen. Hier daarom wat tips om het zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor inbrekers. Je moet je natuurlijk wel fijn voelen in je eigen woning en dit door niemand laten verpesten. Een van de eerste tips is daarom, schaf automatische lichtschakelaars aan. Deze lichtschakelaars zorgen er voor dat lichten automatisch aan en uit gaan, ook als je van huis bent. Op die manier lijkt het alsof er mensen thuis zijn en dat is iets wat de meeste inbrekers liever niet willen.

De meeste inbrekers werken het liefst in het donker. Zorg daarom niet alleen voor verlichting in huis, maar ook bij de voordeur, voortuin, achtertuin, schutting en eventueel in het gangetje achter het huis. Hoe meer licht, hoe minder aantrekkelijk de woning is om in te breken. Dat is natuurlijk ook logisch, als je iets doet wat niet mag doe je dat in het donker zo stiekem mogelijk en niet in het licht, waardoor je zichtbaar bent voor de hele buurt. Een inbraak is voor veel mensen erg traumatiserend, omdat er een vreemd iemand op een plek is geweest waar jij je veilig voelt. Wil je daarom meer tips om je huis veilig te houden en zo goed mogelijk te beschermen tegen inbrekers? Lees dan hier verder.