Kunstgras op je balkon? Zo doe je dat!

Veel mensen wonen in de stad in een appartementje. En daar hebben ze geen tuin, maar wel een balkon of mooi dakterras. En wat doe je dan als je graag toch een tuin- of buitengevoel wilt? Juist, kunstgras leggen. Want met de niet-van-echt-te-onderscheiden kunstgrassoorten van tegenwoordig creëer je eenvoudig jouw gazonnetje op je balkon of dakterras…

Vul eventuele gaten op
Heeft jouw balkon een ongelijke vloer? Dan is het belangrijk dit eerst op te lossen. Immers, kuilen en bulten vergroten de kans dat je kunstgras hard slijt na het leggen. Zorg dat je balkon zo goed als egaal is voordat je het kunstgras gaat leggen. Dit verlengt de levensduur én je kunstgras blijft er mooier uit zien.

Kies een juiste ondervloer
Leg je jouw kunstgras op het balkon, dan is de ondergrond waarschijnlijk hout, bijvoorbeeld vlonders, of beton. Het is in beide gevallen belangrijk om een ondervloer onder je kunstgras te leggen. Zo zal het langer meegaan, minder snel verschuiven en bovendien prettiger lopen.

Is de ondergrond voor het kunstgras dat je gaat leggen hard, zoals bijvoorbeeld beton? Dan is een foamlaag onder je kunstgras vaak al voldoende. Lees meer over de juiste ondervloer voor jouw kunstgras in deze online kennisbank voor kunstgras.

Het leggen van kunstgras op je balkon
Het is nu tijd om, na het leggen van de ondervloer, je kunstgras te gaan leggen. Rol jouw kunstgras uit over de ondervloer, met de vezelrichting richting je woning. Waarschijnlijk liggen de grassprieten van jouw kunstgras nog wat platgedrukt na het afrollen. Je kunt met een bezem of handveger de sprieten weer rechtop krijgen. Mogelijk moet je dit regelmatig doen om het kunstgras natuurlijk te laten ogen.

Waar te kopen?
Je kan kunstgras kopen bij de bouwmarkt, bij winkels als Kwantum of zelfs bij de Action. Maar bij een echte kunstgrasverkoper koop je natuurlijk het mooiste, natuurgetrouwe kunstgras.

Succes met het leggen!