Kies de juiste tuinmeubelen voor op uw terras

De eigen tuin is voor de meeste mensen een bron van ontspanning en gezelligheid. Het is fijn als je tuinstoelen en tuinmeubelen deze ervaring versterken. Tuinmeubelen moeten niet alleen passen bij je tuin, ze moeten ook comfortabel zijn. Tegenwoordig is het assortiment aan tuinstoelen en meubelen enorm. Voor iedereen zit er wel wat passendst tussen. Bedenk voordat je een keuze maakt aan welke eisen jouw perfecte tuinmeubel moet voldoen. Eet je vaak buiten of ontvang je vaak vrienden? Dan is een grote loungeset of een grote tafel met bijpassende stoelen mogelijk geschikt voor jou. Maar misschien gebruik jij de ruimte liever voor het plaatsen van een comfortabele bank, waarop je kunt ontspannen met een drankje en een goed boek. Bedenk ook alvast welk materiaal het meest geschikt voor je is. Blijven de meubels in de winter buiten staan of berg je ze op?

Weerbestendige tuinmeubelen

Het assortiment aan weerbestendige tuinmeubel is tegenwoordig een stuk groter dan enkele jaren geleden. De meeste mensen leiden drukke levens, en dan is het wel zo fijn als het onderhoud van je tuinmeubels niet zoveel werk kost. De meeste weerbestendige tuinmeubels zijn zowel mooi als duurzaam. Er zijn zelfs waterafstotende kussens verkrijgbaar. Bij het aanschaffen van tuinmeubels (weerbestendig of niet) is het sowieso belangrijk om na te denken over het materiaal. Zo is RVS een stuk duurzamer dan kunststof en plastic. Bij hout hangt de duurzaamheid heel erg af van de zwaarte, dichtheid en afwerking van het hout. Laat je hierover goed informeren. Bedenk ook alvast of je de meubels aan het einde van het seizoen binnen op kunt bergen. Meubelen splitsen, bijvoorbeeld alleen de stoelen tijdens de winter binnen zetten, wordt over het algemeen afgeraden omdat dit, afhankelijk van het materiaal, tot kleurverschil kan leiden.

Stijl
Tuinmeubelen zijn al lange tijd niet meer puur functioneel. Tijdens een goede zomer brengen mensen veel tijd door in hun tuin, en aan zithoeken voor buiten worden dan ook qua vormgeving hoge eisen gesteld. Veel mensen kiezen ervoor om het gevoel van huiselijkheid en warmte van hun zithoek binnen door te trekken naar buiten. Bijvoorbeeld door de aanschaf van een lounge/dineer set en deze mooi aan te kleden met kussens en andere accessoires. Daarentegen zijn simplistische zitgedeeltes en tuinstoelen ook nog steeds erg populair. Vaak wordt hier een combinatie van stof en hout of riet bij gebruikt. Op deze manier komen comfort, huiselijkheid en de natuur samen. Dit zijn uiteraard slechts voorbeelden. Er zijn zoveel meubels in zoveel verschillende stijlen te verkrijgen dat er zeker iets tussen zal zitten wat bij jou en je tuin past.