Inspiratie – Landelijk wonen, zo doet u dat

Bij landelijk wonen voelt u de rust en sfeer van het platteland in huis. U creëert een landelijke sfeer door gebruik te maken van lichte kleuren, houten vloeren en rustieke meubels. Het draait bij landelijk echt om de eenvoud en rust. Als u van deze stijl houdt lees dan snel verder, misschien kunt u door deze blog nog wat inspiratie op doen voor in uw eigen huis.

Kleur
In een landelijk interieur worden vaak de kleuren wit, gebroken wit en andere zachte tinten zoals licht grijs, beige en aardetinten gebruikt. U ziet bij het landelijke nooit opvallende kleuren terug. Mocht er toch wat extra kleur toegevoegd worden dan wordt er vaak gebruik gemaakt van milde pasteltinten. De houten meubels worden meestal niet geschilderd want de houtlook maakt het landelijke juist compleet.

Materiaal
Vooral houten meubels worden veel gebruikt in een landelijk interieur en ook een houten vloer mag niet ontbreken. Het hout, zowel bewerkt als onbewerkt, zorgt voor een rustieke, warme sfeer in huis. Naast hout ziet u onder andere ook veel stof, leer en (dieren)kleden terug bij een landelijke inrichting. Vaak liggen er veel kussens op de bank en hier en daar een lekkere plaid om de warme sfeer helemaal af te maken.

Bekende merken
Denk je aan landelijk wonen, dan denk je eigenlijk al direct aan één merk: Tower Living. Dit bekende merk heeft inmiddels een goede naam opgebouwd binnen de meubelwereld. Zoek je een volledige meubelserie in de landelijke stijl, dan kun je goed kijken naar bijvoorbeeld de Tower Living Fleur-serie, de Tower Living Lisa-serie of de Tower Living Corona-serie. Hier ga je voor wanneer je een net wat stoerder landelijk interieur zoekt.

Accessoires
Het is belangrijk dat u bij een landelijk interieur zorgt dat de kleuren van de accessoires goed passen bij de rest van het interieur zodat het een geheel wordt. Maak daarom gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Voorbeelden van accessoires die u kunt gebruiken zijn manden, potjes, aardewerk, fotolijstjes, kandelaars en planten.