Het leggen en onderhouden van badkamertegels

Voegen zijn niet alleen belangrijk omdat ze functioneel zijn. Het zorgt ervoor dat water niet onder de tegel kan komen. Het draagt hiernaast ook bij aan hoe jij kijkt naar het eindresultaat. Als je vanavond in je badkamer naar de badkamer voegen kijkt moet je je eens proberen voor te stellen hoe deze er uit zien zonder de tussengelegen voegen. Ik denk dat je dat beeld heel raar gaat vinden. Het lijkt wel of de tegels zo niet kloppen. Voegen zorgen ervoor dat je kamer er strak uitziet. Het geeft een gestroomlijnd beeld.

Maar hoe leg je nou mooie tegels en strakke voegen? Het is gelukkig niet heel moeilijk als je je er een klein beetje in verdiept. Het is belangrijk dat je de juiste handelingen verricht in de juiste volgorde en er voor zorgt dat je niet op eigen initiatief stappen gaat ondernemen waarvan je niet weet wat het resultaat is. Hanteer de voegbreedte die door experts gegeven wordt. Deze breedte is er voor een reden en moet niet veranderd worden. Naast de tips van de experts raad ik het aan om gebruik te maken van producten van een degelijke kwaliteit. Hoewel het project hierdoor een stukje duurder wordt blijft het wel beter op de lange termijn. Niet alleen de tegels moeten degelijk zijn, maar dus ook het voegmortel. Zorg er ook voor dat je alles van te voren in huis hebt. Je wilt niet nog een keer naar de winkel gaan en van alles klaar moeten maken op het moment dat je net lekker op weg bent en misschien zelfs wel bijna klaar bent.

Het voegmortel is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit. Het is van essentieel belang dat de structuur van het voegmortel goed is. Het is daarom ook aan te bevelen om het mechanisch te mengen.

Nu je project klaar is wil je de kwaliteit vast houden en lang genieten van het resultaat. Zorg ervoor dat de voegen schoonmaken regelmatig gebeurd.