Het gebruik van een betonvloer in de badkamer

De badkamer neemt een wat aparte plek in in een woning. Het is een ruimte waar veel gebruik van wordt gemaakt en die praktisch en mooi tegelijkertijd moet zijn. Dit betekent dat veel slimme keuzes gemaakt moeten worden. Eén van die keuzes kan een betonvloer zijn. Dit kan namelijk weleens de ideale vloersoort zijn om aan beide wensen te kunnen voldoen. Het is dan wel belangrijk dat de juiste vloer wordt gekozen en dat deze ook op de juiste wijze wordt aangelegd. Het is daarom van belang om aan de hand van een aantal tips te werken.

 


Eén geheel
Wanneer je kiest voor een betonvloer, dan kies je voor één geheel. Dit betekent dus bijvoorbeeld dat je beter een inloopdouche kunt kiezen dan een andere variant. Ook de vloer van de douche kan dan namelijk direct worden meegegoten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat aan zaken als het juiste afvoeren van het water wordt gedacht. Wanneer dit echter goed verzorgd is, dan krijg je een mooie vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Vooral met betrekking tot het onderhoud is dit natuurlijk een erg groot voordeel omdat dit veel onnodig tijdverlies kan beperken. Zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Kleurkeuze
Over het algemeen wordt bij betonvloeren eerder gekozen voor de kleuren die meer bij een industriële inrichting of bij een minimalistische inrichting passen. In deze twee varianten past de betonvloer dan ook het best. Toch is het zo dat ook heel veel andere opties mogelijk zijn en dat vooral het aantal kleuren dat wordt aangeboden steeds verder uitbreidt. Daardoor kan een betonvloer dus eigenlijk in elke inrichting een plek krijgen. Samen met een specialist is goed te bepalen of een bepaalde kleur mogelijk is en hoe dit bereikt kan worden. Dit kan zeer positief werken met het oog op de inrichting.