Glazen dak op uw woning

glazen dak op uw woning

De omgeving van een vertrek in de woonkamer bepaalt erg de sfeer van die ruimte. Denk maar eens aan een donkere, bedompte kamer. Dit heeft direct invloed op je humeur en grote kans dan ook dat je zo snel mogelijk weg wilt uit de betreffende kamer. Omdat je nu eenmaal een negatief gevoel erbij krijgt. Hoe anders is het als je een ruime kamer binnenloopt, met veel ramen en twee openslaande deuren naar de tuin. Je krijgt er een licht gevoel van door al het zonlicht en je hebt dan ook zin om de tuin in te lopen. Nu hebben we in Nederland niet altijd veel zon, en ook niet de kans om in een droge tuin te lopen. Maar het is wel fijn als je extra lichtinval kan creëren. Dan profiteer je in de donkere wintermaanden toch overdag van een beetje extra daglicht. Dit kan je doen door bijvoorbeeld het aanbrengen van een glazen dak op je woning.

Veel mogelijkheden voor een glazen dak

Je kan een glazen dak eigenlijk wel op elke woning aanbrengen. In serres en andere ruimtes wordt dit bijna altijd wel gedaan om zoveel mogelijk licht in de ruimte te krijgen. Natuurlijk kan je kiezen voor een geheel glazen dak, maar een glazen koepel of glazen lichtstraat behoort ook tot de mogelijkheden. Anno 2018 zijn glazen daken zon- en warmte werend, waardoor de ruimte waarop het glazen dak is aangebracht, ook in de zomer koel blijft.

Vooral in moderne woningen en lofts worden glazen daken veel geplaatst. Een glazen dak ziet er strak uit en past daarom goed bij deze woningen. Maar een glazen dak misstraat zeker ook niet bij oudere woningen. Vooral wanneer het in een ruimte wordt geplaatst waar weinig ramen inzitten. Je creëert dan direct meerwaarde.

Isolatie glazen dak

Bespreek van tevoren goed welke isolatiematerialen worden gebruikt bij het glazen dak. Verder is het belangrijk dat de kwaliteit van het glazen dak dusdanig moet zijn dat ook hier geen warmte verloren gaat. Hoogrendementsglas is dan het beste aan te raden. Deze glassoort heeft ook een geluiddempende werking, waardoor lawaai wordt verminderd.

Om het beste advies te krijgen hoe een glazen dak op uw woning het beste tot zijn recht komt, is het raadzaam om contact op te nemen met een dakdekker uit uw buurt. Hij heeft hier ervaring mee, en informeert ook direct over de beste dakisolatie. Hierdoor krijg je een direct een compleet advies.