Glas in lood, voor ramen en deuren, binnen en buiten.

Glas in lood is een prachtige techniek die al in de middeleeuwen werd toegepast. Glas in lood kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld ramen en deuren. En is eigenlijk voor iedereen geschikt, zowel particulier als bedrijven. Hoe kun je glas in lood toepassen in je huis of je bedrijf?

Wat is Glas in lood?
Glas in lood is de naam die we geven aan het stukken glas die met loodlijsten aan elkaar gezet zijn. Hier kunnen verschillende kleuren glas voor gebruikt worden, waardoor er patronen of zelfs afbeeldingen ontstaan. De glas in lood techniek werd al in de middeleeuwen toegepast, omdat er toen nog geen technieken beschikbaar waren om grote stukken glas te maken. Glas in lood kan er prachtig uitzien wanneer de zon erop schijnt. Ook voelt het voor veel mensen wat nostalgisch en daardoor bijzonder. Glas in lood wordt vaak nog steeds op oude ambachtelijke wijze gemaakt. Iemand die dit doet noemen we een glazenier.

Glas in lood in woning of bedrijf
Glas in look kan worden gebruikt voor ramen en deuren en is zowel binnen als buiten mogelijk. In huizen of bedrijven kan het zorgen voor een bijzondere sfeer en uitstraling. Veel mensen koppelen glas in lood aan nostalgische woningen, zoals boerderijen en kerken, maar het past ook prima in een moderne woning. Binnen kan glas in lood worden toegepast in bijvoorbeeld tussendeuren. Juist omdat er met glas in lood zoveel mogelijk is, kan er iets worden gemaakt dat precies bij de woning of het bedrijfspand past. Er zijn talloze kleuren en ontwerpen die een gebouw meer uitstraling kunnen geven.

Kies voor glas in lood
Lijkt het jou leuk om glas in lood te hebben in jouw woning of bedrijfspand? Dan kan het interessant zijn om eens met een specialist te praten. Een glazenier kan je helpen met het bedenken van een mooi ontwerp dat bij jouw woning of interieur past. Handig is ook wanneer een glazenier veel opties heeft in glassoorten en met je mee kan denken. Een voorbeeld van een goede glazenier waar je terecht kunt is Glasatelier Honebeek, gelegen in Veendam. Er zijn honderden glassoorten ter beschikking, waardoor er iets kan worden gecreëerd dat echt bij jou past. Honebeek is geopend op doordeweekse dagen. Het is altijd mogelijk er eens naar binnen te lopen en het personeel om advies te vragen.