De voordelen van sierbestrating

We horen steeds vaker dat mensen kiezen voor sierbestrating in de tuin. Naast dat dit natuurlijk erg mooi is om te zien zijn er nog meer voordelen die sierbestrating te bieden heeft. Hieronder lees je welke voordelen de keuze voor dit type tegels op het terras te bieden hebben.

Wat heeft sierbestrating ons te bieden?

  • Sierbestrating is erg praktisch. Ten eerste kun je het gemakkelijk schoon houden. Met een hogedrukspuit of een bezem houd je de tegels al gemakkelijk schoon. Daarnaast is het praktisch, omdat je een stevige en vlakke bodem hebt. Dit maakt het plaatsen van de tuinmeubels handig. Ook is het prettig wandelen.
  • Wist je dat beton als bestrating beter is voor het milieu. Door de kieren die er tussen de tegels zitten kan het vocht er nog steeds tussendoor en wordt de bodem beter gevoed. Het behouden van de bodemvochtigheid is positief voor het bodemorganisme. Asfalt bijvoorbeeld heeft juist een minder positieve impact op de bodem.
  • Door te kiezen voor de juiste stenen en deze goed te onderhouden gaan ze nog een lange tijd mee. Hoewel het prijzig in aanschaf kan zijn vallen de kosten uiteindelijk mee wanneer de stenen lang meegaan.
  • Er is een grote keuze is verschillende stenen. Denk aan de marmeren stenen, leisteen, graniet of hardsteen. Sierbestrating is in alle kleuren en maten te vinden, waardoor er iets te vinden is dat bij iedere tuin past.
  • Bij beschadigingen is het vaak relatief eenvoudig om de stenen te repareren. De kapotte stenen zijn te vervangen met goede stenen. Bij de aanschaf is het altijd raadzaam om een iets grotere voorraad in te slaan, zodat je in de toekomst altijd nog wat extra’s hebt in het geval er iets met een van de stenen aan de hand is.

Bespaartips voor sierbestrating

Ga jij sierbestrating bestellen? Betaal niet te veel. Er zijn een aantal tips die je kunt gebruiken om direct een leuk bedrag zelf over te houden. Kies bijvoorbeeld voor B-keus bestrating. B-keus bestrating zijn tegels waar kleine fabrieksfoutjes in kunnen zitten, maar dit bespaart soms als wel 50% op de nieuwprijs. Omdat er bij b-keus bestrating slechts bij een klein gedeelte van de tegels iets aan de hand kan zijn, zit je met een iets grotere bestelling vaak al prima.