Creëer zelf de ruimte!

Natuurlijk hebben we allemaal in ons achterhoofd zitten hoe ons droomhuis er uit moet komen te zien met ruimte teveel, kamers zoveel dat heel de buurt kan blijven slapen en een huis dat zo hoog mogelijk is als het maar zijn kan. Uiteraard is dit niet voor iedereen mogelijk en is de werkelijkheid dus veel anders, zo zijn er veel huizen in Nederland met ruimte gebrek, een kamer te weinig en/of een huis met een zolder met een schuin plafond. Aangezien er door een schuin plafond nog meer ruimte gebrek ontstaat willen we je op weg helpen zodat je geen last hebt van het ruimte gebrek en hierdoor toch veel met deze ruimte kunt doen.

Verlichting

Licht werkt zeer verruimend en doet dus wonderen op een zolderkamer, dit zorgt er voor dat de schuine wanden het minder klein maken. Het beste is natuurlijk zonlicht, maar met hele goede verlichting kun je dit ook oplossen.

Kleur

Gebruik om die zelfde reden ook de lichte kleuren zoals wit en andere lichte tinten om de ruimte natuurlijk groter te laten lijken. Met donkere kleuren creëer je namelijk al gauw een kleinere drukkere kamer.

Werk niet in de hoogte maar in de breedte

Hoge kasten gaan natuurlijk niet in zo’n ruimte maar dit betekent niet dat je er niks kwijt kan, ga dus de breedte in met kasten in plaats van de hoogte in. Je kunt hier ook nog eens mee variëren door verschillende kleine kasten naast elkaar te zetten. Zorg er wel voor dat het niet te veel word zodat aangezien je de ruimte zo groot mogelijk wil houden.

Kunst aan de muur?

Schilderijen alleen voor aan de muur? Nee joh, wanneer je deze kleine ruimte zo goed mogelijk wil benutten betekent dit ook helaas dat je minder ruimte hebt aan de muur voor je mooie kunstwerken, zo kun je er bijvoorbeeld heel creatief mee omgaan door ze op een hele stijlvolle manier op de grond neer te zetten. Wil je toch liever je schilderijen aan de muur hebben hangen ga dan zo efficiënt mogelijk te werk. Kies dus bijvoorbeeld voor schuine wand ophangsystemen waardoor je de schilderijen toch mooi kan ophangen aan de schuine kant.

Opbergen

Een schuin dak is niet altijd onhandig, zo kan het heel makkelijk te gebruiken zijn als bijvoorbeeld opslag ruimte, zo zie je deze vervelende spitste hoek die ontstaat niet meer. Zo heb je dus deze ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt als het maar kan. 2 vliegen in een klap, toch?