Countrystyle is de nieuwe woontrend

Net als modetrends, zijn er ook vele woontrends die het koopgedrag van de consumenten en natuurlijk de inrichting deze consumenten bepalen. Een belangrijke woontrend, die vooral in de winter van 2016-2017 steeds populairder zal worden, is de country stijl. Deze woontrend wordt ook wel ‘country bliss’ genoemd en bestaat simpelweg uit het implementeren van robuuste interieuraspecten van een boerderij, een chalet of een strandhuis in het eigen interieur. De iconische interieurstijl van landbouwwoningen is namelijk helemaal niet duf, donker of saai. Integendeel: de country bliss stijl bestaat uit simpele, lichte meubels en woonaccessoires, die jouw inrichting op een eenvoudige manier opfleuren.

Rust, luxe en eenvoud
Functionaliteit, eenvoud en natuurlijke materialen als hout, linnen, katoen, wil, touw en vlas bepalen de inrichting van huizen die de country bliss stijl nastreven. De combinatie van deze natuurlijke materialen straalt niet alleen rust uit, maar ook een soort unieke luxe en eenvoud. Ook handgemaakte meubels of woonaccessoires zoals wollen dekens, grove houten tafels en patchwork kleden komen veel terug in country bliss inrichtingen.

Daarnaast heeft deze specifieke countrystijl een aantal kleuren die veel in het interieur terugkomen. Kleuren als blauw, groen en zachte pasteltinten worden vaak verwerkt in de handgemaakte meubels. Deze kleuren stralen namelijk rust uit, iets wat mensen die in de binnenstad van een grote stad wonen, nog wel eens kunnen missen.

Country stijl creëren

Het implementeren van deze grote trend in jouw eigen inrichting is vrij eenvoudig. Zorg er ten eerste voor dat wit jouw basiskleur is in de inrichting, om het geheel er fris uit te laten zien. Slechts een enkel muurtje verven in een mooie pastelkleur kan de inrichting al enorm opleuken, zonder dat het te druk wordt. Gebruik in je meubels daarnaast veel lichte, gebleekte of doorleefd hout, in combinatie met natuurlijke materialen zoals vilt, touw en wol. Voeg enkele boerse woonaccessoires toe zoals een mooie houten trap, een schaal of een oude melkkan om het landbouwgevoel wat te versterken. Echter, ga hier niet te ver in, want bij de country bliss stijl luidt: less is more.