Badkamer inrichten: hier moet u op letten

Gaat u binnenkort uw badkamer verbouwen? Grote kans dan dat deze een compleet andere inrichting krijgt. Bij het verbouwen van een badkamer komt vaak heel wat meer kijken dan mensen denken. Zeker wanneer de sanitaire voorzieningen op een andere plek komen dan voorheen. Daarnaast duikt er na afloop van de verbouwing vaak een lekkage op wanneer mensen de klus zelf uit hebben gevoerd. Indien u zelf uw badkamer gaat verbouwen, moet u op onderstaande punten letten.

Leidingen verleggen
Indien uw sanitaire voorzieningen op andere plekken komen dan voorheen, moeten de leidingen in uw badkamer verlegd worden. Er moet namelijk wel een mogelijkheid zijn om het water af en aan te voeren. Het verleggen van leidingen is een lastige klus die ook nog eens heel nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Wanneer de leidingen op verkeerde wijze worden verbonden met elkaar, is een lekkage geboren. Hierdoor moet u na uw verbouwing mogelijk de boel alsnog weer overhoop halen, terwijl dit makkelijk voorkomen kon worden.

Sanitair aansluiten
Krijgt u nieuw sanitair in uw badkamer maar komt deze wel op dezelfde plek? Dan hoeven de leidingen niet verlegd te worden. Wel is het zaak om de nieuwe sanitaire voorziening op de juiste wijze aan te sluiten. Wanneer er sprake is van een warm- en koudwaterkraan, moet u de boel natuurlijk niet omgekeerd aansluiten. Tevens moet de waterleiding en afvoer op de juiste wijze aan het sanitair bevestig worden, want anders kan er een lekkage opduiken.

Loodgieter inhuren voor verbouwen badkamer
Wilt u dat uw nieuwe badkamer binnen de kortste keren gebruikt kan worden? Dan is een loodgieter inschakelen een goede keuze. Dit kost weliswaar geld, maar u heeft er zeker ook profijt van. Een loodgieter weet namelijk precies hoe hij te werk moet gaan bij het verbouwen van een badkamer. Zo kan hij bijvoorbeeld de leidingen verleggen, maar daarnaast kan hij ook uw nieuwe sanitair aansluiten. Op deze manier heeft u er zelf geen werk mee, maar weet u wel zeker dat alles op een goede manier wordt aangesloten.