Airless verfspuit wint terrein!

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de afbouwwereld van de afgelopen jaren is de airless verfspuit. Een techniek om snel en perfect schilderwerk te creëren.

Hoe werkt een verfspuit?

Door de verf onder zeer hoge druk door een speciaal mondstuk te persen valt de verf uiteen in kleine druppels. Hierdoor is de verf als het ware te sprayen op het oppervlak. Het grote voordeel is dat het veel makkelijker is om de verf goed egaal aan te brengen. Daarnaast ontstaan er minder snel lopers en werkt deze techniek na enige oefening stukken sneller dan traditioneel schilderen.

Wat heb ik nodig?

Om verf op deze moderne manier te verwerken heb je een verfspuit apparatuur nodig. Er zijn veel verschillende types verfspuiten en allemaal hebben ze bepaalde unieke eigenschappen en prijzen. Een professional zal een andere machine aanschaffen dan een klussen die voor eigen gebruik aan de slag wil met airless verfspuiten. Voor de aanschaf adviseren we om advies in te winnen bij een bedrijf dat expert is op dit gebied zoals Airless Verfspuit Winkel. Daarnaast zijn er allerlei hulpstukken en verschillende spuit ‘pistolen’ verkrijgbaar. Bij een goede leverancier kunt u ook terecht voor onderhoud en eventuele reparatie van de verfspuit.

Verfspuit lost arbeidskrapte op?

Dat er een tekort is ontstaan aan vakmensen zoals schilders is geen nieuws meer. Dat dit komende jaren alleen maar verder zal oplopen lijkt duidelijk. Kan de Airless verfspuit hier een oplossing zijn? Dit is zeker niet ondenkbaar! Doordat een schilder door gebruik te maken van verfspuitapparatuur sneller een project kan afronden zijn er op grote schaal bekeken behoorlijk meer opdrachten af te ronden. Voor de opdrachtgever een voordeel omdat er minder uren in rekening worden gebracht en voor de schilder omdat er wellicht meer ruimte in de drukke agenda vrijkomt. Alle reden om massaal de verfspuit te omarmen!